Schemerzone

Knack Hercule Poirotprijs 2017

Longlist BookSpot Gouden Strop 2018

Al ruim 12 500 exemplaren verkocht.

Inhoud

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. De kliniek beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.

Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.


Pers

“Hilde Vandermeeren staat op eenzame hoogte. Ze is rijp voor een internationale doorbraak. Ze is de vaandeldraagster van een nieuwe generatie thrillerschrijfsters." Lukas De Vos in Knack

"Spannende psychologische thriller, goed opgebouwd, in de beste Britse traditie." De Volkskrant/De Morgen

**** "Schemerzone is een sfeervolle thriller met karaktervolle personages en een goede spanningsopbouw. Een geslaagde psychologische thriller." VN Detective en Thrillergids 2017

**** "Hilde Vandermeeren is een van de beste Vlaamse misdaadauteurs. Schemerzone is een misdaadroman zoals ze in Vlaanderen meer geschreven zouden mogen worden." (John Vervoort in Het Nieuwsblad)